De Route

Hoe ziet de expeditie er uit?


We gaan werken aan je persoonlijke ontwikkeling door middel van presentaties. Dat betekent dat we voor een langere periode met elkaar optrekken. Je krijgt inzichten, je maakt oefeningen, je spart met andere deelnemers en krijgt reflectie van de trainers.

1. Dagdeel Authenticiteit


We trappen gezamenlijk af tijdens een dagdeel over authenticiteit. Je wordt meegenomen in hoe je brein werkt en hoe je er voor zorgt dat je gecenterd op het podium staat. Welke gedachten komen er op als je druk ervaart? Welke belemmerende gedachte kun jij nog tackelen? De aftrap is een zoektocht naar al deze dingen. Een belangrijke basis voor vertrouwen en groei.


2. Dagdeel Boodschap


Sessie twee gaat je helpen om efficiënt en duidelijk te communiceren. Wat is jouw boodschap? Klinkt misschien simpel, maar je gaat zien hoe lastig het is om zonder ruis te communiceren. Je leert hoe moeilijk het brein eigenlijk zaken kan onthouden en je krijgt handvatten om mensen een doel te geven tijdens je presentatie. Scheelt tijd en energie en levert meer resultaat op.

3. Dagdeel Verhalen


Bijeenkomst drie gaat over de kracht van verhalen. Iedereen heeft inmiddels een aantal verhalen verzameld en nu gaan we kijken hoe je de perfecte story ontwerpt. Verhalen binden en boeien mensen. Retorisch misschien wel het meest krachtige mechanisme. Je leert hoe je inspiratie uit jezelf haalt en hoe je dat razendsnel omzet in een verhaal met een strategie.

4. Dagdeel Techniek


De laatste bijeenkomst gaat over de techniek. Welke strategieën kun je inzetten tijdens je presentatie, pitches en gesprekken. Hoe ontwerp je met alles wat je tot nu toe geleerd hebt een verhaal dat impact heeft, blijft hangen en z'n doel haalt? Tijdens de laatste sessie gaan we daar op in. Je ontwikkelt je persoonlijke presentatiegrid. Je zult zien dat de keuzes die je hier op maakt heel veel zeggen over je persoonlijkheid en over de ontwikkeling die je doormaakt tijdens onze heel expeditie.

Online


Tussen elke fysieke sessie is een terugkommoment online. Hierin bespreken we hoe je de lessen in de praktijk hebt toegepast. We bespreken opdrachten die je krijgt en er is tijd om ervaringen te delen.


Na de expeditie kan je:


Veel beter presenteren

Spanning omzetten in energie

Strategisch presenteren en je doel halen

Efficiënter communiceren

Mensen inspireren met je verhaal


Praktische info:


De expeditie duurt 5 maanden

4x een dagdeel op locatie

4x een online ontmoeting

Voor iedereen op eigen niveau te volgen