Over Ons

De 360 methode


Wij geloven dat presentatie training meer is dan het aanleren van de juiste technieken. Het is een onderzoek naar wie je bent en hoe je dat zichtbaar maakt.

Je presentatie heeft pas impact als je niet verstopt wie je bent maar jezelf laat zien. Of je ‘echt’ durft te zijn heeft grote invloed op hoe je overkomt.

Op deze manier hebben we de afgelopen jaren meer dan 1500 mensen geholpen op onze trainingsdagen. En vaak kregen we terug dat de training echt iets wezenlijks had veranderd voor de deelnemers.


360talk is...

Gijs Nillessen


Het podium is een plek die van nature bij me past. Zonder veel moeite kan ik mensen aan het lachen krijgen. Humor zorgt voor contact.

Geen wonder dus dat ik, naast opleidingen journalistiek en communicatiewetenschappen, als cabaretier en stand-upcomedian op de planken terechtkwam.


Tegenwoordig sta ik nog wekelijks op het podium als presentator, dagvoorzitter en gespreksleider.


Na een aantal jaren optreden voor publiek, wilde ik aan de slag met publiek. Trainingen geven in waar ik zelf goed in ben. Het leggen van contact.


Mijn specialiteit is de connectie die er moet ontstaan tussen spreker en zaal. Zorgen dat je publiek ‘aan’ staat en je woorden invloed hebben. Een must voor elke spreker.360talk is...

Jonas van der Vlugt


Ik kende “in flow zijn” vanuit mijn oude vak als DJ. Sporters en muzikanten noemen in flow zijn ook wel “the zone.”

Of het nou tijdens mijn radio programma was of op het podium bij een show van Radio 538 of Q music, ik stopte uiteindelijk met nadenken en steeg juist op die momenten boven mezelf uit.

Hoe kom je in flow? Hoe ga je om met beperkende gedachten wanneer je onder druk staat? Ik deed er jarenlang onderzoek naar en kwam erachter dat, wanneer je het proces doorziet, je dit “totaal in control zijn” kan afdwingen.

Als spreker trainer help ik mensen in flow komen op het podium of voor een camera. Maar misschien is het doorzien en helen van destructieve oude patronen nog wel belangrijker. Ik help je loslaten zodat je kan gaan schitteren.