Image

Daisy Veenstra

gebruikt haar achtergrond in de psychologie om jongeren te bereiken via TikTok. Ze rapt en zingt over maatschappelijke thema’s en is daarnaast communicatiedocent aan de universiteit.

Niche:

communicatie

Ervaring:

sinds 2016

Specialiteit:

creativiteit

Bruce Coolen
Example

“Mijn doel? Dat deelnemers op een veilige manier ervaren hoe het is om uit je comfortzone te stappen.”

Communicatieve duizendpoot

Multitalent Daisy Veenstra gebruikt haar kennis en ervaring op verschillende manieren. Van het trainen van gespreksvaardigheden in de medische wereld tot het schrijven en performen van Nederlandse rap over actuele thema’s.

Daarnaast is ze docent communicatie aan de RUG en trainer bij 360talk. Dat laatste met een flinke dosis plezier. Daisy: ‘Het leukste aan het trainen van mensen is voor mij dat iedereen zo verschillend is en haar eigen unieke talenten heeft.

Ik vind het prachtig om als trainer continu te schakelen en af te stemmen op de deelnemers. Mijn doel is dan niet om de beste trainer te zijn, maar om de student optimaal te kunnen begeleiden in het proces.’

Presentatieskills verbeteren

Het presentatie advies van Daisy is helder: gewoon doen! Daisy: ‘Leren presenteren kan iedereen. Creëer je eigen kleine succeservaringen en bouw deze langzaam uit. We leven bijna altijd in de comfortzone, veilig en vertrouwd.

Maar hoe langer je hier binnen blijft, hoe hoger de drempel om er eens buiten te stappen. En juist dat levert veel op.’ Eenmaal uit de comfortzone kan het werken aan je presentatie mooie dingen opleveren.

Daisy deelt de ervaring van een student: ‘Een student had een fantastisch en ondernemend idee dat hij wilde uitvoeren. Tijdens een pitchtraining viel bij hem heel duidelijk het kwartje.

Hij kwam er namelijk achter wat zijn eigen motivatie was om dit idee echt tot uitvoering te brengen. Toen dit helder was, stond zijn pitch ineens als een huis.’