Image

Saskia Helmantel

is net klaar met haar studie rechten, maar ontdekte tijdens haar studietijd een heel ander talent: presenteren. Ze is klaar voor de praktijk en gaat bij Team360 voor én achter de schermen aan de slag.

Niche:

presenteren

Ervaring:

15+ jaar

Specialiteit:

energiebrenger

Example

Open,

kleurrijk,

losjes

en

eigen:

zo

sta

ik

voor

een

groep.

Met haar studie rechten had ze een duidelijk doel: mensen (verder) helpen. De theoretische praktijk blijkt weerbarstiger en als ze tijdens haar studie gevraagd wordt een symposium te presenteren weet ze gelijk wat haar te doen staat in de toekomst. Saskia: ‘Tijdens dat symposium was ik gelijk om. Ik vond het zó leuk om te doen, het gaf mij ontzettend veel energie.’ Ze doet ervaring op als coördinator scholenvoorlichting, waarbij ze regelmatig voor de klas staat en start nu bij Team360 achter de schermen in klantcontact en marketing.

Van verlegen naar doen

Waar veel presentatoren en trainers al van jongs af aan de bühne niet schuwen, is Saskia zeker geen geboren presentatrice: ‘Als kind was ik erg verlegen. Tot ik er klaar mee was en gewoon ben gaan doen. Nu word ik steeds beter in presenteren. Iets wat ik ook graag doorgeef aan anderen.’ Ze ziet zichzelf in de toekomst steeds meer presenteren en anderen daar mee verder helpen. Het doel over tien jaar? ‘Het lijkt me geweldig om een talkshow á la Eva Jinek te hebben. Dat lijkt me een perfecte combinatie van uitstapjes maken naar andere werelden, terwijl je ook maatschappelijke zaken aan de kaak stelt en mensen verder helpt met de onderwerpen die je behandeld. Nog tien jaar!’